Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 januari 2018

Vragen over bouwen in buitengebied

[RIJNSATERWOUDE] De eenmansfractie LKB wil het college van burgemeester en wethouders ondervragen over de Herenweg 14b. Twee omwonenden spraken maandag 15 januari in bij de verschillende fracties, die deze avond hun fractievergaderingen hielden. Zij overtuigden LKB-voorman Ton van Velzen.

Hij laat weten over dat terrein: ,,Er zit een woonbestemming op, maar het geen leeg bouwvlak meer. Die ruimte voor een woning is er niet in z'n totaliteit.'' Het verdwijnen van de oude boerderij zorgde voor de mogelijkheid om op dat terrein nieuwe woningen te bouwen. Maar het maximaal aantal toegestane huizen van een bepaalde omvang is al gebouwd. En dus is er volgens Van Velzen geen mogelijkheid om op dat terrein nóg een huis te realiseren.


De LKB-fractievoorzitter moet wel eerst een meerderheid van de gemeenteraad overtuigen, dat hij de mogelijkheid kan krijgen om de verantwoordelijk wethouder over deze kwestie te ondervragen. De overige partijen lijken nog niet van deze kwestie te weten. SVKB-fractievoorzitter Petra van der Wereld gaf diezelfde avond aan: ,,Daar wordt gebouwd in het lint. Hoeveel bezwaren kun je daar tegen hebben? Als je niet meer in het lint bouwt, mag je helemaal nergens meer een huisje tussen zetten. Het is in het buitengebied, maar er zijn allemaal woningen daar. Het is niet, dat er niets staat en dat er ineens een woning komt.'' Maandag 22 januari wordt duidelijk of Van Velzen zijn vragen mag stellen.