Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2018

Wel en geen recreatiewoning


[KAAG] De bewoner van Hoekstuk 10A mag wél een recreatiewoning plaatsen op zijn terrein. Maar zijn buurman op Hoekstuk 12A krijgt hier juist géén toestemming voor van het college van burgemeester en wethouders. Tijdens het wekelijkse persgesprek lichtte wethouder Herman Haarman toe, hoe dat kan.

De bewoner van Hoekstuk 10A heeft op dit moment al een tuinhuisje staan op zijn terrein, dat aan het zuidpuntje van Kaag ligt. Dat tuinhuisje verdwijnt voor de komst van de recreatiewoning. Bovendien heeft deze initiatiefnemer geregeld, dat hij een extra parkeerplaats geregeld heeft door het huren van enkele vierkante meters weiland bij een agrariër. De buurman op 12A heeft dit niet geregeld, terwijl bij de komst van een recreatiewoning ook gezorgd moet worden voor de benodigde parkeerruimte. Als hij dit alsnog doet, kan het college de aanvraag heroverwegen.