Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 februari 2018

Buurgemeenten moeten kindermarkt organiseren


OEGSTGEEST – Het gemeentebestuur gaat zich niet bemoeien met de manier, waarop de kindervrijmarkt op 5 mei georganiseerd wordt. De VVD hield donderdag 22 februari een pleidooi, dat ook kinderen 'van net over de gemeentegrens' een plekje mochten reserveren. Zeker als er open plekken zijn, die niet door de jeugd van Oegstgeest wordt benut.

Maar burgemeester Emile Jaensch piekert er niet over om in te grijpen. ,,De aanvrager en vergunninghouder (van de kindervrijmarkt, JD) heeft de regels opgesteld. De vrijval van plek is heel gering. Er zijn meer plekken bijgekomen, omdat er veel aanwas was. De straten zijn behoorlijk vol en alle vergunningen worden ingevuld door de kinderen die op een wachtlijst staan. Als je de grens open stelt, waar trek je die grens dan? Het advies aan de buren is, om zelf een kindermarkt te organiseren.''