Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

'Aan de Braassem' is nieuwste woonwijk


[KAAG EN BRAASSEM] De eerste woningen zijn opgeleverd; nog maar 1.190 huizen te gaan. Donderdag 22 maart knipte wethouder Yvonne Peters (VVD) een grote strik door, als teken dat de eerste woningen Aan de Braassem in gebruik genomen mogen worden. 'Aan de Braassem' is de nieuwste woonwijk in Roelofarendsveen.

Decennialang stonden in dit gebied kassen, maar die zijn gesloopt en verplaatst. De nieuwe woningen komen zoveel mogelijk tussen de sloten te liggen, zodat de kans groot is dat je huis aan het water ligt. Omdat het een waterrijke omgeving is doneerde de gemeente een rubberboot aan de nu al woonachtige kinderen.

Aan de Braassem is een ontwikkeling van uiteindelijk zo'n 1.200 woningen. Dat worden vrijstaande villa's, maar ook twee-onder-één kapwoningen, rijtjeshuizen en huurwoningen. Een deel van deze eerste huizen, die zijn opgeleverd worden 'EnergieNota-Nul' huizen genoemd. Zij wekken grotendeels zelf hun energie op en dat scheelt enorm in de energielasten.