Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Avondklok bij zwemstrand


[OUD ADE] Wie het voortaan waagt om zich na 22:00 uur nog op het zwemstrand De Kolk te zijn, kan een fikse bekeuring krijgen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een avondklok ingesteld. Het is verboden om dat zwemstrand te betreden tussen 22:00 uur en 08:00 uur. Met deze maatregel moet de overlast van hangjongeren tegengegaan worden. Inwoners hebben geklaagd over geluidsoverlast, zwerfafval en vernielingen.

Het (onofficiële) zwemstrand is omringd door woningen. Doordat er in de avond- en nachtelijke uren regelmatig gebruik wordt gemaakt van het zwemstrand ervaren meerdere omwonenden hier overlast van. De overlast doet zich volgens de gemeente met name voor gedurende de lente- en zomerperiode en na feesten bij de nabijgelegen jeugdsociëteit Meddle. Zolang er geen bepaling was, dat het zwemstrandje verboden is in de nachtelijke uren, kon de politie geen bekeuringen uitdelen. Daar is nu dus verandering in gekomen.