Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

D66 aan kop bij Stemwijzer


[KAAG EN BRAASSEM] Het is natuurlijk geen officiële uitslag, die je kunt doortrekken naar de gemeenteraadsverkiezingen. Maar uit de resultaten van de stemwijzer 'www.kaagenbraassem.nu' komt een politieke aardverschuiving naar voren.

Door Joep Derksen

Tot nu toe hebben 211 inwoners hun mening gegeven over dertig stellingen. Aan het eind krijg je een overzicht van de partijen, die het beste bij je passen. De beheerder van de stemwijzer maakte deze week een tussenuitslag bekend. Als iedereen stemt op de partij, die 'het beste bij de kieswijzerdeelnemer past', dan wordt D66 de grote winnaar. Deze partij kwam maar liefst 79 keer naar voren als 'best passend'. SVKB is een goede tweede, met 66 stemmen. Hierna volgen VVD (40 stemmen), de op dit moment nog allergrootste politieke partij PRO (15 stemmen) en als laatste CDA (11 stemmen).

Ook is er een tussenstand bekend, waar het gaat om de populariteit van de partijen per dorp. Volgens www.kaagenbraassem.nu heeft het CDA de meeste supporters in Oud Ade, Leimuiden en Rijpwetering. D66 wordt breed gesteund in Bilderdam, Rijnsaterwoude en Woubrugge. PRO haalt een groot deel van haar steun in Rijnsaterwoude, Roelofarendsveen en Hoogmade.

VVD doet het goed op Kaag, in Oude Wetering en Roelofarendsveen, terwijl SVKB hoge ogen gooit in Hoogmade, Woubrugge en Rijpwetering. Uiteindelijk zegt deze uitslag natuurlijk helemaal niets: het enige resultaat, dat telt is de gemeenteraadsverkiezing van woensdag 21 maart. De politieke partijen hebben nog amper een week de tijd om zieltjes te winnen.