Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

'De Woelige Baren' op losse schroeven


OUDE WETERING > De gemeenteraad heeft maandag 12 maart ingestemd met het 'Bestemmingsplan De Woelige Baren'. Wel hebben de raadsleden voorwaarden gesteld aan dit bestemmingsplan. Zo mag het appartementencomplex geen zes lagen hoog, maar slechts vier verdiepingen hoog worden. Bovendien moet er een 'ABC-regeling' komen, dat er voor moet zorgen, dat de nieuwe eigenaren van de sociale koopwoningen deze huizen niet binnen vijf jaar weer doorverkopen. Met een forse winst tot gevolg.

Gemeenteraadslid Ger van Emmerik (SVKB) kwam met het voorstel om het appartementencomplex maar vier verdiepingen hoog te laten zijn. Zo zou dat gebouw 'passen in de omgeving'. Fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) wierp tegen: ,,Wat is die 19 meter, als je kijkt naar de oorspronkelijke kerk die er stond?!'' Ook van het CDA en VVD mag er best een 'markant punt' komen op die locatie. Maar PRO steunde het voorstel van SVKB. Raadslid Laura van Klink vond vier verdiepingen genoeg 'om het dorpse karakter te behouden'. Omdat PRO en SVKB samen een meerderheid vormen in de raad, mag het appartementencomplex dus nog maar vier verdiepingen hoog worden. Het is met deze beperking echter de vraag, of de projectontwikkelaar überhaupt door wil gaan met de plannen.