Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Extra maatregelen tegen sluipverkeer N445


[OUD ADE] [RIJPWETERING] Er worden maatregelen genomen om het sluipverkeer van de N445 in toom te houden. Deze weg is tot juni afgesloten en veel van het gemotoriseerd vervoer rijdt door Oud Ade en Rijpwetering om op de plaats van bestemming te komen. Op donderdag 8 maart hield de politie controles om te kijken hoeveel verkeer er over de Leidseweg en Oud Adeselaan reden. En hoe snel die auto's reden.

Nog diezelfde avond kwam het nieuws naar buiten, dat er 'extra aandacht' nodig is. Zo worden er drie borden met snelheidsattendering en een 'snelheidsdisplay'geplaatst op de Leidseweg. Bij basisschool De Kinderbrug (Oud Adeselaan) komt een 'snelheidsdisplay'. De schooldirectie gaat binnenkort met vertegenwoordigers van de gemeente en de Provincie Zuid-Holland in gesprek over andere mogelijke oplossingen voor scholieren.

Zo worden alle meldingen die de gemeente of provincie ontvangt, verzameld. De Provincie Zuid-Holland was 8 maart aanwezig in de ochtendspits om de situatie te kunnen beoordelen. Daarbij is ook een klein kentekenonderzoek gedaan om in te schatten welk deel van het verkeer doorgaand verkeer is. Ook de gemeente was aanwezig om haar verantwoordelijkheid rond een veilig Rijpwetering en Oud Ade te nemen. Er is daarbij extra aandacht voor een veilige situatie rond de school. De politie gaat ook snelheidscontroles uitvoeren op de Oud Adeselaan. Eind deze maand worden de resultaten van deze maatregelen beoordeeld.