Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Geen groei Schiphol ten koste van omwonenden


[KAAG EN BRAASSEM] Raadslid Marcel Doze (CDA) gaat naar Den Haag om meer aandacht te vragen voor de gezondheid van de inwoners, waar het gaat om de uitbreidingswens van Schiphol. Hij zal dat doen, samen met vertegenwoordigers van CDA-politici uit vijf andere gemeenten in deze regio. Woensdag 14 maart praat Doze met CDA-kamerlid Mustafa Amhaouch over het regeerakkoord, waarin is opgenomen, dat ,,groei van Schiphol in balans met de omgeving moet plaatsvinden.''

Doze: ,,In de discussie rondom Schiphol gaat het veel te vaak over berekeningen, modellen en systemen. Wat het CDA betreft moet er veel meer aandacht naar de mensen achter deze cijfers. Het kan niet zo zijn dat door groei van Schiphol de leefbaarheid in de wijde omgeving van de luchthaven nog meer onder druk komt te staan.”

Zijn woorden worden gesteund door Robbert-Jan van Duijn, lijsttrekker van het CDA in Aalsmeer: ,,De discussie over Schiphol gaat altijd over aantallen vluchten, decibellen en contouren en nooit over de mensen die dag en nacht vliegtuigen over hun dak krijgen. Cijfers en berekeningen sluiten niet aan bij de beleving van inwoners. De leefbaarheid staat in grote delen van de gemeente nu al zwaar onder druk. Verdere groei van de luchthaven is wat ons betreft niet verantwoord meer. Het is tijd voor een andere aanpak.”