Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Gekozen raadsleden


[KAAG EN BRAASSEM] De volgende inwoners zijn woensdag 21 maart gekozen voor de gemeenteraad.

PRO: Ruud van der Star (877 voorkeurstemmen), Floris Schoonderwoerd (365), Thijs Brambach (287), Sandra de Wagenaar (242), Laura van Klink (235), Hans Klink (103). Evert Henrotte heeft de kiesdeler net niet gehaald. Met 141 stemmen kwam hij twee stemmen tekort om de kiesdeler van 143 stemmen te bereiken.

SVKB: Petra van der Wereld, Hilde Bax (312 stemmen), Ger van Emmerik (285), Fred Zoetendaal (260), Hein Hoogeboom (167) Sandra van Emmerik (160). Door deze voorkeurstemmen komt Kelly Straver vooralsnog niet in de raad.

CDA: Karin van der Kaaden (786), Anja de Rijk: (330), Thijs Mooren (311), Marcel Doze (207). Ronald Wesselink valt er buiten, Johan Hoogendoorn ook, ondanks zijn 170 voorkeurstemmen. Cees de Lange komt eveneens niet terug in de raad.

D66: Nick van Egmond (731), Conny Punt (157), Inge van der Meer (151). Sam Vijlbrief heeft 145 stemmen, maar moet wachten of D66 een wethouder mag aanleveren. Ook Gino Wesselman komt niet terug in de raad.

VVD: Yvonne Peters: (707 stemmen), Jan van der Geest (194). Voormalig fractievoorzitter Alwin Koek komt ook niet terug in de raad. Hij behaalde slechts 57 stemmen. En komt daardoor nog achter Peter van Dijk in de rij te staan, die 63 voorkeurstemmen behaalde.

Burgemeester Marina van der Velde laat weten over de uitslag: ,,Het gevoel is dat wat we de afgelopen vier jaar hebben gedaan, gewaardeerd wordt door de inwoners. Er zijn geringe verschuivingen in de partijen. De verhoudingen zijn ongeveer hetzelfde.'' Kijkt de burgemeester uit naar een nieuwe samenstelling van het college of vindt ze jammer dat de huidige wethouders mogelijk vertrekken? ,,Ik hecht aan datgene wat ik heb. Ik verander mijn huiskamer ook nooit. Maar ik vind het ook goed om iedere vier jaar stil te staan bij wat we hebben gedaan en hoe verder te gaan. Het is heel leuk om met een nieuw team nieuwe dingen te kunnen bouwen.''