Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Ingrijpende straatwerkzaamheden


[LEIMUIDEN] (RIJNSATERWOUDE] Één dag voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart kon wethouder Herman Haarman nog net het startsein geven voor twee ingrijpende straatwerkzaamheden.

Haarman onthulde aan de Kerklaan een groot bord, dat aangaf dat deze hele straat volledig op de schop gaat. Het oude asfalt gaat er uit en wordt vervangen door een nieuwe verharding. De omwonenden zullen de komende maanden hier veel verkeersoverlast door krijgen, zo vermoedt Haarman. Maar hij verwacht wel, dat het eindresultaat goed zal zijn.

Voor een filmpje hierover, zie het YouTubekanaal van Joep Derksen: https://www.youtube.com/watch?v=lkPk2rcK1g4.

Een uur later was de wethouder al weer in Rijnsaterwoude, waar begonnen werd met het vervangen van de rioleringen onder de levensader van het dorp; de Herenweg. Ook wordt de weg zelf versmald, zodat de rijbaan voldoet aan het keurmerk 'Duurzaam veilig' en de automobilisten haast gedwongen worden om 30 kilometer per uur te rijden.

Remco Onderwater van de Dorpsraad Rijnsaterwoude: ,,We zijn heel blij dat de Herenweg heringericht gaat worden. En dat het een 30 km weg wordt, daardoor wordt deze weg smaller, dan die is.'' Haarman: ,,We beginnen met de Oase, die hier aan de slag gaat. Dan gaan we de overige werkzaamheden, zoals de riolering, de weg en de verlichting aanbesteden. We zullen er voor zorgen dat iedereen bij zijn woning kan en dat er parkeerplaatsen zijn. Overlast zal het zeker geven, maar mensen hebben er lang genoeg op gewacht. We zijn samen met de inwoners van Rijnsaterwoude tot deze oplossing gekomen.

De rioolpijpen gaan dus de grond in, maar de gemeente wacht niet op initiatieven om Rijnsaterwoude aan te sluiten op de warmte van het water van het Braassemermeer. Hoewel er vanuit het dorp plannen zijn om dit voor elkaar te krijgen. Is er toch een kans, dat er alsnog een pijplijnaansluiting komt met het Braassmeermeer? De wethouder: ,,We willen graag met hen in gesprek, maar we willen niet vóór de eerste fase daarop gaan wachten.'' De werkzaamheden aan de Herenweg duren tot het einde van dit jaar.