Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

'Investeren in winkelcentra'


Ter Aar – Als er twee supermarkten achter de Intratuin komen, dan moeten er genoeg maatregelen genomen worden voor de verkeersveiligheid. Ook kan de gemeente geld investeren in de andere winkelcentra, om die aantrekkelijk te houden voor de consumenten. De politieke partijen SBN en D66 dienen hiervoor donderdag een voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het gemeentebestuur kan de komst van twee supermarkten achter de Intratuin hoogstwaarschijnlijk niet meer tegenhouden. Alleen als de gemeente bereid is om vele miljoenen euro's aan afkoopsommen te betalen. Dat zit er niet in. De komst van de supermarkten leidt tot onrust bij ondernemers elders in het dorp en de omliggende kernen; zij vrezen dat de supermarkten klanten zullen wegtrekken bij hun winkels. Daarnaast zijn bewoners van Ter Aar Oost bang, dat de supermarkten zullen zorgen voor een enorme toevloed aan auto's en vrachtwagens.

Fractievoorzitters Remco Hendriks (SBN) en Marco Oehlenschlager (D66): ,,Als er nieuwe winkellocaties ontstaan, gaat dit ten koste van de huidige winkelcentra. We moeten de bestaande winkelcentra nog aantrekkelijker maken.'' Het college van burgemeester en wethouders moet met een voorstel komen, hoe er het beste geïnvesteerd kan worden in de kwaliteit van die winkelcentra. De partijen willen verder, dat er een verkeersplan komt voor het gebied Ter Aar Oost. Dat verkeersplan moet er voor zorgen, dat verkeersoverlast zoveel mogelijk wordt tegengegaan. En dat de verkeersveiligheid zo hoog mogelijk is in Ter Aar Oost.

En de gemeente Nieuwkoop moet investeren in allerlei winkelcentra. Maar is het door de gemeente investeren in de overige winkelcentra niet een kwestie van trekken aan een dood paard? De supermarkten halen namelijk consumenten weg bij de andere winkels en die consumenten maakt het niet uit, of er op een winkelplein wel of geen 'hanging baskets' zijn. Hendriks is het hier niet mee eens. ,,We willen een bepaalde kwaliteit van de centra en dat moet behouden blijven. Het is geen trekken aan een dood paard. Ondernemers moeten zelf ondernemen, maar wij als gemeente kunnen faciliteren, zodat het ondernemen voor hen wat gemakkelijker wordt gemaakt.''