Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Kaag en Braassem wil verlengde parallelweg


Leimuiden – De kans, dat het landbouwverkeer buiten het dorp Leimuiden om moet rijden, is een stuk kleiner geworden. Al jaren klagen inwoners van Leimuiden over het almaar groter wordende landbouwverkeer. De gemeente had haar hoop gevestigd op een zogeheten 'Viaduct plusvariant', waarbij er een parallelweg zou komen voor het regionaal landbouwverkeer. Die weg moest dan gaan lopen vanaf de aansluiting N207/Herenweg tot aan de rotonde N207/Vriezenweg.

Maar om dat te kunnen betalen, zou het nieuwe bedrijventerrein Drechthoek II ontwikkeld moeten worden. Maandenlang hebben allerlei partijen met elkaar gesproken in een 'versnellingskameroverleg', maar ze zijn er toch niet uit gekomen. De grondeigenaren en de beoogd ontwikkelaar van Drechthoek II werden het niet eens over de verkoopprijs. En daarom wil de Provincie Zuid-Holland niet meewerken aan uitwerking van die 'Viaduct plusvariant'.

Burgemeester Marina van der Velde moet daarom constateren: ,,De poging om met alle belanghebbenden tot oplossingen te komen, is niet gelukt.'' Vooral de problemen met het doorgaand regionaal landbouwverkeer, dat door de dorpskern van Leimuiden moet blijven rijden, is een pijnpunt. Maar het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem wil nog één poging wagen. ,,Een mogelijke oplossing voor het doorgaand regionaal landbouwverkeer zou het doortrekken van de parallelweg zijn. Die moet dan vanaf de rotonde Vriezenweg doorgetrokken worden tot aan de Drechtbrug.'' Vanaf dat punt zouden deze tractoren over de provinciale weg moeten gaan rijden, zo hoopt het college.

Tot nu toe is de Provincie altijd faliekant tegenstander geweest van het toestaan van landbouwverkeer op de N207. Ook nu is hier (nog) geen toestemming voor. Maar de gemeente Kaag en Braassem wil toch onderzoeken of die verlengde Parallelweg een goed idee is. Daarom wordt aan de gemeenteraad 25.000 euro gevraagd, zodat hier onderzoek naar kan worden gedaan.