Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Onkruidbestrijding in hoogste versnelling


Nieuwkoop – De verwachtingen van de gemeenteraadsleden zijn hooggespannen. Het komende jaar zullen de straten en stoepen spic en span zijn. En dat allemaal dankzij nieuwe plannen voor een betere onkruidbestrijding.

Ruim een kwart miljoen euro wordt uitgegeven aan de aanschaf van nieuwe werktuigen en materiaal. Vanaf volgende maand komen er 'veegploegen' door de dorpen, die moeten voorkomen dat het onkruid de kop op gaat steken. Gemeentelijke medewerkers gaan samen met enkele mensen uit de sociale werkvoorziening het onkruid te lijf met heet water, in combinatie met het borstelen en schoonhouden van goten en wegkanten.

Wethouder Guus Elkhuizen: ,,We gaan onze stinkende best doen om zoveel mogelijk het kwaliteitsniveau A te halen. Ik hoop, dat het snel lente mag worden in de gemeente Nieuwkoop en dat het zichtbaar mag zijn op de straten en stoepen.''