Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Op weg naar werk


[KAAG EN BRAASSEM] Tien voormalige vluchtelingen uit Eritrea krijgen extra begeleiding, zodat ze kunnen gaan werken in de agrarische sector. In eerste instantie zal dat zijn in de vorm van een stageplek of leerwerkplek, maar uiteindelijk moet het leiden tot een volwaardige baan.

Om dit te bereiken ondertekenden welzijnsorganisatie De Driemaster, werkbedrijf Rijnvicus, agrarisch uitzendbureau AB Flexkracht en de gemeente Kaag en Braassem een overeenkomst. Met het project 'Op weg naar werk' zoekt Rijnvicus getalenteerde en gemotiveerde kandidaten. Zij worden voorbereid om te gaan werken in de tuinbouw. De partijen zijn nog op zoek naar ondernemers, die mee willen werken aan dit project. Het doel is, dat deze statushouders binnen negen maanden een betaalde baan in de agrarische sector hebben, zodat zij geen uitkering meer nodig hebben. Óf dat zij beginnen met een opleiding met Beroepsbegeleidende Leerweg; een combinatie van werken en leren.