Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Raad tegen bouw Herenweg 14b


[RIJNSATERWOUDE] Toch nog totaal onverwacht stemden de gemeenteraadsleden tegen de bouw van een woning aan de Herenweg 14b. Het geknoei in de ambtelijke voorbereiding, de onduidelijkheid over een mogelijke precedentwerking en de weerstand van de omwonenden bleken hier aan debet te zijn.

Door Joep Derksen

De initiatiefnemer voor het plan om een bungalow te bouwen op deze dijk, heeft altijd gezegd dat hij maar één bouwlaag wilde hebben. Toch staat een bestemmingsplan toe, dat er tien meter hoog gebouwd mag worden, als dat huis er zou mogen komen. Fractievoorzitter Alwin Koek (VVD) diende een voorstel in, om de maten van een te bouwen bungalow te beperken. Dat voorstel kreeg veel steun. Fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) gaf wel aan, dat zij alleen voor de komst van de woning zouden zijn, als dit amendement wordt aangenomen.

Na een schorsing kon Koek melden, dat zijn amendement nog weer wat was aangepast, waar het ging om de maximale maten van de bungalow, na overleg met de wethouder en de initiatiefnemer. Dat leidde tot forse kritiek van raadslid Laura van Klink (PRO): ,,Het kan toch niet zo zijn, dat wij in de raad gaan marchanderen over verschillende hoogtes. Het hoort niet om spelregels te veranderen!'' Ze riep Koek op om zijn voorstel in te trekken. En dat deed Koek gedwee. Met als gevolg, dat SVKB tegen het voorstel stemde om woningbouw mogelijk te maken op Herenweg 14b. En er dus een 11 – 10 meerderheid van de raad dat bouwvoorstel van het college van burgemeester en wethouders afwees.