Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Raad wijst voorstel wethouder Platen af


Nieuwkoop – Het collegevoorstel om kleinschalige particuliere bouwinitiatieven te stimuleren, is door de gemeenteraad in de koelkast gezet. Wethouder Paul Platen (VVD) kon de zorgen van de raadsleden niet wegnemen.

Door de antwoorden van de wethouder werden de zorgen van de raadsleden alleen maar groter. Zo kregen ze te horen, dat met het collegevoorstel er zomaar twintig appartementen naast en op elkaar gebouwd kunnen worden. En dat terwijl een aantal partijen, zoals Natuurlijk Nieuwkoop en CDA juist wilden voorstellen, dat er een maximum aantal woningen mag vallen onder 'kleinschalige particuliere bouwinitiatieven'. Dan zou het gaan om 'maximaal drie woningen per initiatief of zes appartementen. Het was raadslid Leon Zoet (CDA) die de stekker uit het voorstel van Platen haalde. ,,De raad zal tegen dit voorstel stemmen. De wethouder of zijn opvolger moet nog dit jaar met een nieuw en verbeterd voorstel komen.'' Alle politieke partijen waren het hier mee eens.