Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Sponsors van windmolens gezocht


[KAAG EN BRAASSEM] Een heuse windmolenbelangengroepering wil meepraten over de realisatie van windmolens in deze gemeente. De 'Coöperatieve Windmolengroep Jacobswoude' zoekt mensen, die mee willen investeren in de plaatsing van windmolens.

Vijftien jaar geleden kwam deze coöperatie al met een idee voor het plaatsen van windmolens. Bijvoorbeeld in de polder Vierambacht, waarbij deze energieopwekkers tussen 60 en honderd meter hoog moeten worden. Dat was in 2003 het grootst mogelijke verkrijgbare turbinetype. Inmiddels zijn er echter al windmolens, die 200 meter hoog zijn. Langs de N207 zouden zes windmolens kunnen komen, zo vond deze organisatie.

Sinds die tijd werd er weinig meer gehoord van deze organisatie, maar daar lijkt verandering in te komen. Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn, moeten er besluiten genomen worden in de regio over de vraag waar en hoeveel windmolens er moeten komen. Volgend jaar zijn namelijk al weer de verkiezingen voor Provinciale Staten en tegen die tijd moeten er onomkeerbare besluiten zijn genomen over deze windmolens- en zonnepanelenveldenkwesties. De windmolencoöperatie wil hier op inspelen en net als KBenergie mensen oproepen om mee te investeren in duurzaamheid. Alleen dit keer niet in zonnepanelen op het gemeentehuis, maar in windmolens in de polders.

Maandag 26 maart kunnen mensen vanaf 20:00 uur terecht in het Schoolhuis in Rijnsaterwoude. Daar spreekt dan Wim Veldboom, voorzitter van burgerwindcoöperatie Zeewolde, over de manier waarop een verband kan worden opgezet om gezamenlijk windmolens te sponsoren.