Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

,,Tien messen in de rug''


Nieuwkoop – Een advertentie in De Omroeper met de kop “Samen Breken we Nieuwkoop af'' kwam bij wethouder Guus Elkhuizen (SBN) over als 'tien messen in de rug'. Het betaalde bericht is een reactie op de discussie over de mogelijke komst van twee supermarkten achter de Intratuin. In het bericht, dat anoniem ondertekend is door 'de getroffen supermarkten en overige winkeliers in de gemeente Nieuwkoop', wordt SBN keihard beschuldigd. De partij zou 'de belangen verkwanselen van de inwoners'.

Elkhuizen krijgt er flink van langs: ,,De “wet''houder Guus Elkhuizen zat zelf in het college toen het kwaad gedaan is, maar hij laat het nu afweten, dat geeft te denken.'' Elkhuizen zelf is ontsteld: ,,Ik zie dit als een clusterbom, niet als een losse flodder. Dit is 100% een persoonlijke aanval. Ik kan niet meer zonder omkijken over straat.'' Ook familie van de wethouder krijgt via sociale media de volle laag. ,,Mensen sturen dan Facebookreacties. Ik vind het heel onverantwoordelijk. Ook voor het medium, dat deze advertentie geplaatst heeft. Ze realiseren zich niet, wat dit met de mensen aandoet.''