Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Toppers in specialiseren


GERBARA – Gerbera United is één van de meest succesvolle bedrijven, die na een fusie tot stand zijn gekomen. De kwekers achter Gerbera United zijn Dick Kooij en W.P. van den Berg. Met elk hun eigen specialiteit startten ze in 2008 Gerbera United op. Samen ontwikkelen en kweken ze het hele jaar door de mooiste en meest bijzondere gerbera’s; met inmiddels een uitgebreid assortiment klassieke schoonheden én bijzondere varianten in diverse kleuren en maten.

Door Joep Derksen

Gerbera United is specialist in de breedste zin des woords; van grootbloemige tot picolini's, mini's en speciale soorten als pastatyptetes en spiders (groot en klein). Gerbera United heeft haar producten onderverdeeld in een 'Ambition line' en een 'Perfection line'. De ambition line kenmerkt zich in haar net wat chiquere verpakking, die het product uitstraling geeft. Binnen deze lijn biedt Gerbera United de pastabloemige en de Spring types aan; zowel groot als klein. Van den Berg heeft een nieuwtjes; ,,In Pasta gaan we van de zomer uitbreiden, met kleinere vormen; de zogeheten pastini's'' Deze pastini's hebben zes nieuwe soorten en ze zijn net iets kleiner als de gewone pasta's, maar het krulachtige zit er wel in. Ze zijn vanaf week 30 leverbaar.

Van den Berg praat vol passie over zijn producten. Hij wijst aan: ,,We zijn de enige in Nederland met ons pasta en picolini assortiment. Een van mijn lievelingen is de minigerbera van zo'n drie centimeter.'' De producten van Gerbera United worden in heel Europa verkocht; van handelaren tot bloemisten en cash & carry bedrijven. Regelmatig reizen medewerkers naar deze bedrijven om daar mee te helpen met het promoten van de gerbera's.

Nieuwe trend

Een nieuwe trend is Gerbera United Crazy Boeket; ,,Daar zit het hele sortiment, met een combinatie van pasta's en picolini's in. Alles wat wij hebben aan speciale gergera's, grootbloemige en mini's komt terug in zo'n boeket. De bloemisten zijn er helemaal enthousiast over, omdat ze hierdoor alles bij de hand hebben. Ze kunnen zo'n Crazy Boeket in één keer aan een klant verkopen, of ze trekken het uit elkaar en maken er allerlei verschillende boeketjes van.'' Crazy Boeket heeft de vorm van een bloomon boeket. Omdat de meeste veilingproducten netjes en strak zijn, valt het Crazy Boeket dus echt op.

Populair zijn tegenwoordig ook de 'picolini hartjes', die Gerbera United samen met de leverancier van de picolini's op de markt brengt. Dit is een stukje karton in hartvorm, met negen gaten er in. In die gaten zitten de picolini's. ,,Een heel mooi cadeau voor Moederdag, valentijn of voor een speciale vriendin.'' De online verkopen schieten door het dak, maar vaak zijn het kleinschalige bestellingen van een, twee, tien of vijftien emmers. ,,Het is een kunst om deze op een goede en efficiënte manier af te handelen. Juist omdat wij hier in gespecialiseerd zijn en onze bedrijfsomgeving er op hebben aangepast, werkt dit prima voor ons.''

Gerbera United werkt ook samen met de Vakbloemist. Van den Berg: ,,In september organiseren we een evenement met de Vakbloemist, waarbij we bloemisten uitnodigen om naar de tuin te komen en een kijkje te nemen in onze keuken. Maar uiteraard mogen onze huidige en toekomstige klanten iedere dag van het jaar bij ons komen kijken!''

Voor meer informatie: Gerbera United, Knibbelweg 17A, , T: 079 593 1252, W: www.gerberaunited.nl.