Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

'Verdere groei van Schiphol niet meer verantwoord'


CDA-vertegenwoordigers van onder meer Nieuwkoop en Kaag en Braassem gaan woensdag 14 maart naar Den Haag om daar hun bezorgdheid te uiten over de ongebreidelde groeiambities van Schiphol. Zij doen dit samen met enkele andere gemeenten onder de rook van de luchthaven. Antoinette Ingwersen (CDA Nieuwkoop) heeft hier samen met Robbert-Jan van Duijn (CDA Aalsmeer) het initiatief voor genomen.

Volgens de politici gaat het in de discussie rondom Schiphol ,,veel te vaak over berekeningen, modellen en systemen.'' Terwijl er juist meer aandacht moet gaan naar de mensen. ,,Het kan niet zo zijn dat door groei van Schiphol de leefbaarheid in de wijde omgeving van de luchthaven nog meer onder druk komt te staan.” Met deze boodschap trekken woensdag CDA’ers uit zes verschillende gemeenten rondom Schiphol richting Den Haag. Ook raadslid Marcel Doze (CDA Kaag en Braassem) sluit zich hier bij aan. De politici gaan dan in gesprek met Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch. Zij praten vervolgens over het nieuwe akkoord waarin afspraken gemaakt zullen worden over de ontwikkeling van Schiphol. Van Duijn: ,,Verdere groei van de luchthaven is wat ons betreft niet verantwoord meer. Het is tijd voor een andere aanpak.” Met deze actie krijgt het initiatief om Schiphol alleen nog maar via banen in de Noordzee te laten groeien, steeds meer steun.