Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

VON tegen advertentie


Nieuwkoop – De gewraakte advertentie in De Omroeper heeft voor veel ophef gezorgd. De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (VON) laten via een officiële verklaring weten, dat ze niets met deze advertentie, 'Samen Breken we Nieuwkoop af' te maken hebben.

Het schrijfsel was ondertekend met: 'Namens de getroffen supermarkten en overige winkeliers in de gemeente Nieuwkoop'. VON-voorzitter Leo Kooyman: ,,Deze publicatie is zonder medeweten van en geheel buiten de VON om tot stand gekomen en was ook niet bekend bij de huidige supermarkten en winkeliers Ter Aar, Nieuwveen en Zevenhoven.'' Volgens Kooyman is de advertentie een aanval op één persoon (wethouder Guus Elkhuizen van SBN) en daar neemt de VON afstand van. De onrust over de mogelijke komst van twee supermarkten achter de Intratuin in Ter Aar is volgens de VON de verantwoordelijkheid van zowel de gemeenteraad als het voltallige college van burgemeester en wethouders. Kooyman is wel blij, dat de politici besloten hebben om de komst van twee supermarkten met in ieder geval een jaar uit te stellen. Maar de ansichtkaartenactie van de VON blijft doorgaan.