Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 maart 2018

Wethouder overleeft motie van wantrouwen


Nieuwkoop – De ophef over de mogelijke komst van twee supermarkten achter de Intratuin in Ter Aar leverde wethouder Paul Platen (VVD) tijdens de raadsvergadering van donderdag 8 maart een motie van wantrouwen op. Deze motie werd ingediend door de eenmansfractie van Leen Mur. Indruk maakte dit gebaar echter niet bij de overige partijen.

Mur vreest, dat de de supermarktkwestie achter de Intratuin ook elders plaats kan vinden. ,,De Rabobanklocatie in Nieuwveen heeft nog steeds de functie detailhandel. Net als de Hubo in Ter Aar.'' Volgens het raadslid, dat zich vorig jaar afscheidde van SBN, zou wethouder Platen de raadsleden niet goed hebben geïnformeerd. Hij zegde het vertrouwen op.

Platen wees er echter op, dat hij de raadsleden wél op de hoogte had gehouden, vanaf het moment dat duidelijk werd, dat er supermarkten achter de Intratuin kunnen komen. Hij heeft de gemeenteraadsleden in vertrouwen geïnformeerd over 'vier locaties', waar op basis van een detailhandelsbestemming ook supermarkten gebouwd kunnen worden. ,,Ik heb geen informatie achtergehouden.''

Vervolgens maakten de overige raadsleden korte metten met de motie van wantrouwen. Raadslid Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) noemde deze motie 'ongepast'. Jan Hardenberg (VVD) vond dat Mur ,,een klein beetje de weg kwijt is geraakt''. Fractievoorzitter Marco Oehlenschläger (D66) schoot uit zijn slof: ,,Je hebt een berg boter op je hoofd als je het op deze manier wilt doen. We moeten onze eigen vergissing herstellen. Nog meer stof opwaaien is niet verstandig. Ook niet in uw nadagen.'' Hierop gaf Mur aan, dat hij zijn motie van wantrouwen wilde intrekken. Maar dat pikten de overige partijen niet. Ze besloten, dat de motie in stemming werd gebracht. Met slechts één stem voor (van Mur zelf) werd de motie verworpen.