Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2018

CDA zoekt steun tegen verbindingsweg


Kaag en Braassem – Het CDA in de gemeente Kaag en Braassem roept de overige politieke partijen op, om zich op te stellen tegen de komst van een verbindingsweg tussen de Maximabrug en de N446. De politieke partij Nieuw Elan uit Alphen aan den Rijn is groot voorstander van zo'n nieuwe weg, maar de politici uit de kleinere buurgemeente maken zich zorgen over de gevolgen. Zoals veel meer verkeersoverlast en verminderde leefbaarheid.

Het CDA wordt in ieder geval gesteund door de dorpsraden van zowel Woubrugge als Hoogmade. Namens die twee dorpsraden riep Ben Beukenholdt in januari de politiek op om ,,een krachtig protest te uiten bij de collega's in Alphen''. Maandag 23 april wil raadslid Thijs Mooren dit doen, door het indienen van een Motie Vreemd aan de Orde van de Dag. Zijn partij hoopt, dat alle andere raadsleden zich unaniem tegen de aanleg van de verbindingsweg tussen de Maximabrug en de N446 zullen keren.