Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2018

Erepenning voor Cees de Lange


[KAAG EN BRAASSEM] Raadsnestor Cees de Lange kreeg woensdag 28 maart de Erepenning uitgereikt van burgemeester Marina van der Velde. Dit gebeurde tijdens de allerlaatste raadsvergadering, die De Lange als raadslid meemaakte. Een Koninklijke Onderscheiding kreeg hij niet; die had De Lange namelijk al in 2007 ontvangen.

Joep Derksen

Al sinds 1991 zat De Lange in de gemeenteraad; een periode van maar liefst 27 jaar. ,,Er zijn weinig mensen, die een herinnering hebben aan een gemeenteraad, waar jij géén deel van hebt uitgemaakt'', grapte de burgemeester dan ook. De Lange is ook wethouder geweest in de jaren '90, zo haalde Van der Velde op. ,,Je had bekende stokpaardjes, die een relatie hadden met het milieu. Je pleitte voor een betere scheiding en hergebruik van afval. Voor meer groen en een aantrekkelijke variatie van planten en struiken en een tenminste 100% vervanging van gekapte bomen. Langzaam maar zeker beginnen deze gedachtegangen een plek te krijgen in het gemeentelijk beleid. Je kunt terugkijken op een mooi en zinvol bestaan.''

CDA-fractievoorzitter Karin van der Kaaden was ook vol lof: ,,Mijn bewondering voor jou ligt vooral in je vasthoudendheid. Je was je tijd ver vooruit met je maatregelen en ideeën. Die vonden niet altijd een luisterend oor. Maar ze treffen nu doel; door de energietransitie en de tijdgeest. Je mag er trots op zijn. Ik heb ook bewondering voor jouw aanpassingsvermogen. Als je al zo lang meedraait, kan de neiging zijn om stil te blijven staan bij het oude. Maar dat heb jij nooit gedaan.'' Nadat De Lange de erepenning van de gemeente overhandigd kreeg, liet hij weten: ,,Ik ben sprakeloos. Ik voelde me in de gemeenteraad altijd als een vis in het water. Een raadsvergadering is een Hogeschool voor het oefenen van geduld. Je wilt veel dingen, maar het duurt eeuwig voordat wat gerealiseerd kan worden. Dat vind ik moeilijk, want geduld ligt niet in mijn aard.'' Een luid applaus kwam De Lange ten deel.