Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2018

Geen kans voor glastuinbouw


[WOUBRUGGE] Het bedrijf VDE Plant wil heel graag de bestemming glastuinbouw behouden op de Van Egmondlocatie. Daar heeft de onderneming een schriftelijk verzoek voor ingediend. Maar het college van burgemeester en wethouders wijst dit verzoek af, zo bleek donderdag 13 april.

De actie van VDE Plant komt voor het college totaal onverwacht, zo valt te lezen in een briefwisseling: ,,Gedurende het TOP-traject is de wens om hier glastuinbouw te realiseren niet door VDE-plant naar voren gebracht. Ook bij de inspraakprocedure, in het kader van het in voorbereiding zijnde bestemmingplan ‘Buitengebied Oost’, is een wens tot uitbreiding van glasareaal niet door VDE-plant ingebracht. Dat er nu een verzoek tot aankoop van het perceel Van Egmond wordt gedaan, verrast ons dan ook in hoge mate.'' Het bedrijf wordt geadviseerd om haar activiteiten 'in zuidelijke richting' te laten plaatsvinden. Op de Van Egmondlocatie komen namelijk definitief twintig sociale huurwoningen.