Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2018

Geen tweede woning


[LEIMUIDEN] Het college van burgemeester en wethouders ziet de komst van een tweede woning aan de Burgemeester Bakhuizenlaan 36 niet zitten. Ondanks een positief ambtelijk advies krijgt de aanvrager geen toestemming om die woning te bouwen.

Wethouder Herman Haarman (D66) licht toe: ,,Dit moeten we niet willen. Er is geen sprake van een oprit naar dat nieuwe huis. We kunnen ons voorstellen dat je die schuur wilt gebruiken als mantelzorgwoning, maar niet als volwaardige woning.'' Uit de ambtelijke stukken blijkt, dat de geplande woning zou vallen onder 'tweede lint bebouwing'. En dat kan dan een precedentwerking hebben. Maar dat zou op basis van de Maatschappelijk Ruimtelijke Structuurvisie (MRSV) 'een wenselijk gevolg' zijn.