Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2018

Geluidsovertreding toch niet bestraft


[ROELOFARENDSVEEN] Een bedrijf aan het Zuideinde zou van de bezwaarschriftencommissie een boete van 5.000 euro moeten betalen, vanwege geluidsoverlast. Toch gaat het college van burgemeester en wethouders niet mee in dit advies.

Een omwonende van het betreffende bedrijf had al eerder geklaagd over geluidsoverlast. Na controles door de Omgevingsdienst West-Holland werd de onderneming een last onder dwangsom opgelegd voor het overtreden van de geluidvoorschriften van het Activiteitenbesluit. Hierna volgde een geluidmeting, waaruit bleek dat er een overschrijding van de geluidnormen was. En dat dus die dwangsom van 5.000 euro eigenlijk betaald zou moeten worden. De buurtbewoner eiste bij de bezwaarschriftencommissie, dat dit ook zou gebeuren en kreeg gelijk. Maar de Omgevingsdienst West-Holland wendde zich hierna tot de gemeente Kaag en Braassem, met het verzoek om clementie te tonen. De reden hiervoor is, dat de geluidmeting plaatsvond tijdens een reparatie. Hierdoor zou er sprake zijn van een bijzondere omstandigheid. Bij geluidmetingen voor en na die geluidsovertreding voldeed de koelinstallatie namelijk wél aan de normen. Volgens de Omgevingsdienst heeft het bedrijf zich ingespannen om de overtreding te beëindigen.