Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Huurverhogingen MeerWonen


[KAAG EN BRAASSEM] De huur voor alle reguliere huurwoningen gaat met 1% omhoog. Daarmee blijft de woningbouwcoporatie onder het inflatiepercentage van 1,4%.

Volgens de regels zou MeerWonen zelfs een huurverhoging van 3,9% mogen doorvoeren, maar dat gaat dit jaar dus niet gebeuren. De corporatie wil de huurhuizen namelijk 'betaalbaar en beschikbaar' houden. MeerWonen wil ook geen sociale huurwoningen meer toevoegen aan de 'vrije sector'. En sociale huurwoningen worden ook niet meer verkocht.

Voor de huishoudens, die meer dan 41.056 euro verdienen, is er minder goed nieuws. Hun huur stijgt het komende jaar met maar liefst 4,4%. Dat ligt één procent onder het wettelijk toegestane maximale percentage aan huurstijging. Volgens MeerWonen wordt de opbrengst van deze inkomensafhankelijke huurverhoging gebruikt om bestaande sociale huurwoningen te verduurzamen. De huurverhogingen zijn in overleg met huurdersorganisatie HMW tot stand gekomen.