Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 april 2018

Motie tegen verbindingsweg


[KAAG EN BRAASSEM] Het CDA gaat actie ondernemen tegen de Alphense plannen voor een weg tussen de Maximabrug en de N446. Gemeenteraadslid Thijs Mooren (CDA) dient hier maandag 23 april een 'Motie Vreemd aan de Orde van de Dag' over in.

[Joep Derksen]

De grootste politieke partij in Alphen aan den Rijn, Nieuw Elan, heeft vorig jaar een plan gelanceerd voor het aanleggen van een weg tussen de Maximabrug en de N446. De dorpsraden van Woubrugge en Hoogmade zijn fel tegen deze ontwikkelingen, zo liet Ben Beukenholdt begin dit jaar weten. ,,Dit zal leiden tot een enorme verkeerstoename en de overlast in de dorpen neemt dan enorm toe.'' Beukenholdts pleidooi om ,,een krachtig protest te uiten bij de collega's in Alphen'' wordt nu door het CDA opgepakt.

Thijs Mooren schrijft nu dus een motie, waarin wordt aangegeven, dat de gemeenteraad van Kaag en Braassem tegenstander is van de komst van zo'n verbindingsweg. Het CDA hoopt, dat de motie unaniem wordt aangenomen door de gemeenteraad. In januari vond wethouder Herman Haarman (D66) het ,,wat vroegtijdig om actie te ondernemen''. Of de leden van de gemeenteraad hier ook zo over denken, wordt maandag 23 april duidelijk.