Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2018

Nieuwe poging voor bungalow op dijk


[RIJNSATERWOUDE] Het lijkt er toch van te komen: een bungalow op het perceel Herenweg 14b. Vorige maand schoot de oude gemeenteraad dit plan nog af. Er waren teveel twijfels over dit bouwplan. Met name waar het ging om de vraag, of je daar in het buitengebied een nieuwe woning moet neerzetten en dat zo'n gebouw dan ook nog eens tien meter hoog mag worden. Maar met ondersteuning van gemeenteambtenaren heeft de initiatiefnemer nu een nieuw bungalowbouwplan ingediend, waarbij de maximale bouwhoogte beperkt wordt tot vier meter.

De raadsleden moeten later deze maand bepalen, dat deze bouwhoogte ook voor de toekomst op maximaal vier meter moet blijven. Al is dan de vraag, of dat besluit ook stand houdt voor de rechter. Waarom zou namelijk de ene woningeigenaar in het buitengebied tien meter hoog mogen bouwen, terwijl een ander slechts vier meter de lucht in mag gaan? Een ambtelijk advies aan het college van burgemeester en wethouders luidt echter, dat dit college akkoord mag gaan met het nieuwe bouwplan. En dat is precies, wat dat college doet.

Wethouder Herman Haarman: ,,De raad heeft tegen het oude bouwplan gestemd. Nu heeft de eigenaar van de grond de bouwhoogte van het bestemmingsplan aangepast aan wat hij wil realiseren. Het was 10 meter en hij zet die maximale hoogte op vier meter. Dan kan hij de bungalow realiseren, die hij voor ogen heeft.'' Haarman vervolgt: ,,De raad zal dit naar verwachting vaststellen.'' Is de initiatiefnemer geadviseerd door de ambtenaren om zijn bouwplan aan te passen en opnieuw in te dienen? De wethouder: ,,We hebben daar wel contact met hem over gehad. We hebben goed naar de raad geluisterd en hem geadviseerd: 'Vraag nou aan, wat je daadwerkelijk wilt'. Dan is daar waarschijnlijk wel een raadsmeerderheid voor.''