Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Onduidelijkheid over busverbinding


[LEIMUIDEN] De leden van de Adviesraad Sociaal Domein maken zich zorgen over de slechte busverbinding in Leimuiden. Dinsdag 3 april kwam dit onderwerp aan bod tijdens de vergadering van deze adviesraad voor het college van burgemeester en wethouders.

Het komende half jaar wordt de Kerklaan opgeknapt. Onlangs moesten twee bejaarde inwoonsters naar het ziekenhuis in Leiden. Zij hadden geen eigen auto en besloten om met hun rollators naar de bushalte te lopen. Maar moesten hierdoor wel in ijzige kou en met slecht weer het halve dorp door sjouwen; vanuit het centrum van Leimuiden naar de brug. Uiteindelijk kwamen ze nog te laat aan op hun afspraak in het ziekenhuis ook.

De leden van de Adviesraad Sociaal Domein vroegen hier aandacht voor aan wethouder Floris Schoonderwoerd. Maar ze kwamen zelf ook tegelijk met de oplossing: ,,Deze dames hadden ook een regiotaxi kunnen bellen.'' Een ambtenaar gaat uitzoeken of er nog altijd een busverbinding rijdt tussen het centrum van Leimuiden en het ziekenhuis.