Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2018

Raadsleden krijgen lintje


Nieuwkoop – Twee gemeenteraadsleden werden dinsdag 27 maart bij hun afscheid door burgemeester Frans Buijserd geridderd. Zowel Jan Tersteeg (Natuurlijk Nieuwkoop) als Leen Mur (Fractie Mur) gaan voortaan door het leven als 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'.

Tersteeg zat al in 1986 voor het eerst in de raad van de voormalige zelfstandige gemeente Nieuwkoop. Hij werd ook in 2002 wethouder. In Noorden wordt Tersteeg volgens de burgemeester gezien als 'het ongekroonde dorpshoofd'. Mur had een roerige politiek carriere, sinds hij in 1998 raadslid werd. In die jaren is hij van maar liefst vier fracties lid geweest. Buijserd: ,,Sommigen zullen jou herinneren als het enfant terrible, maar aan politieke moed en vechtlust ontbrak het jou niet.'' Beide geridderde ex-raadsleden kregen de oorkonde opgespeld en werden getrakteerd op een warm applaus van hun voormalige collega's.