Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Recreatie wordt hoofdactiviteit


[WOUBRUGGE] Op de percelen Woudsedijk-Zuid 43 en 45 worden meer 'recreatieve nevenactiviteiten opgezet. Hiervoor verdwijnen twee schuren en het huidige restaurant wordt uitgebreid. Verder komen er vier vrijstaande 'verblijfsrecreatieve onderkomens (bungalows, JD) van ongeveer 60 m2 groot, een 'boerenhotel' met 20 kamers en een ontbijt- en lunchfaciliteit en extra parkeergelegenheid. De ontwikkeling past niet binnen de regels van het huidige bestemmingsplan. Maar met het opstellen van een zogenaamd postzegelbestemmingsplan kan de gemeente medewerking verlenen aan het initiatief. Het college van burgemeester en wethouders gaat hier mee akkoord.

Tot nu toe werden op de landbouwgronden groenten, granen en bloemen geteeld. Maar door de jaren heen bleken voor de eigenaar de 'recreatieve nevenactiviteiten' toch een stuk winstgevender te zijn. Niet alleen is er nu al een restaurant, waar producten van eigen land geserveerd worden. Ook kunnen bedrijven en bruidsparen daar een zaal huren. Het succes smaakt naar meer en de initiatiefnemer wil de recreatieve nevenactiviteiten graag uitbreiden door het realiseren van vier recreatiewoningen en een boerenhotel.