Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Regeling ondergrondse afvalcontainers

[KAAG EN BRAASSEM] Enkele van de geplaatste ondergrondse afvalcontainers blijken op particulier terrein te staan. De gemeente betaalt daarom nu 1.368,00 euro uit aan die eigenaren, als compensatie voor de verloren gegane grond. Dat geld staat gelijk aan de 'snippergroenprijs'.
De afgelopen maanden zijn op 37 locaties in totaal 47 ondergrondse containers geplaatst. Maar op drie plekken kon dat niet alleen op gemeentegrond gebeuren. Dan gaat het om de locaties Noordeinde 187 in Roelofarendsveen nabij de Petruskerk. Met de eigenaar, parochie Heilige Franciscus, is afgesproken, dat de gemeente 6 m² grond van de parochie aankoopt, tegen een prijs van € 228,00 per m²; dus 1.368,00 euro.

Met twee andere grondeigenaren heeft de gemeente een andere regeling getroffen. Waar het gaat om de Plantage, Galgekade in Oude Wetering bijvoorbeeld. Dit stukje grond iseigendom van de Vereniging van Eigenaren. Voor deze locatie is afgesproken dat de gemeente voor de afvalcontainer een opstalrecht mag vestigen. Dat opstalrecht wordt ook gegeven aan Kerkweg 2 in Roelofarendsveen, het privéterrein bij de appartementen die plaatselijk bekend zijn als De Arendshorst en eigendom is van woningcorporatie MeerWonen. Het college van burgemeester en wethouders ging vorige week akkoord met deze regelingen.