Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Struinpad haalt landelijke televisie


[WOUBRUGGE] Het struinpad in Woubrugge heeft het landelijke nieuws gehaald. Vorige week was dit 50.000 euro kostende wandelpad, direct naast een bestaand wandel- en fietspad, één van de hoofditems van het televisieprogramma 'Van onze centen' op SBS6.

In december vorig jaar werd het struinpad geopend door wethouder Yvonne Peters en verslaggever Joep Derksen maakte hier een filmpje van. Dat filmpje is op YouTube te zien (https://www.youtube.com/watch?v=g25_U6vQQl4) en leidde tot veel ophef onder de inwoners van Woubrugge. Enkele van deze mensen komen uitgebreid aan het woord in het SBS6-programma.

Ook in het televisieprogramma 'Tijd voor Max' werd aandacht besteed aan dit programma. En weer kwam het struinpad in beeld. Kees Tol is presentator van 'Van onze centen' en liet weten: ,,Dit struinpad kostte 50.000 euro. En dat voor Woubrugge! En in de zomer staat het onkruid zo hoog, dat je het hele struinpad niet meer kunt zien.''

Het SBS6-programma leidde echter ook tot kritiek. Onder meer door Parool-columnist Han Lips. In die krant schreef hij woensdag 4 april: ,,In Kaag en Braassem was een struinpad langs het water aangelegd voor 50.000 euro. Ook nu verdrongen de bewoners zich rond de presentator om daar unisono schande van te spreken. Het geld was in het water gesmeten, over de balk en in de put. Een halve ton, wat kon je daar allemaal niet mee doen? Ook Tol vond het verspilling.'' Lips concludeerde: ,,Gortentellers zijn het, punaisepoetsers die zich een ongeluk schrikken als het bezoek 's avonds tijdens het avondmaal om een extra aardappeltje vraagt. Deze kleingeestige houding vraagt om een keiharde aanpak. Haal ze maar uit de lade, wethouders van Nederland, die peperdure plannen voor een monorail door het dorp, een reuzenrad naast de kinderboerderij of een chocoladefontein voor het gemeentehuis. En als hij voor de deur staat, roep dan lachend door het open raam van de werkkamer: "Jazeker, Tol, en allemaal van jouw centen!"