Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Verkiezingsuitslag doet pijn


[KAAG EN BRAASSEM] De politieke partij SVKB blikte woensdag 4 april terug op de gemeenteraadsverkiezingen. Drie weken geleden kreeg deze partij weliswaar één zetel meer, maar SVKB werd met een verschil van 58 stemmen net niet de grootste partij.

En dat deed toch zeer, temeer omdat er 101 inwoners blanco gestemd hadden en 61 inwoners een ongeldige stem hadden uitgebracht. Fractievoorzitter Petra van der Wereld: ,,Het is jammer van al die mensen die blanco gestemd hadden. Als wij die stemmen wel hadden gehad, had de wereld er iets anders uit gezien.'' Dan was SVKB namelijk de grootste partij geweest en had Van der Wereld het voortouw kunnen nemen in de onderhandelingen met de overige partijen.

De campagne zelf was in deze gemeente ook niet iets om nog terug te vinden in de geschiedenisboekjes. Raadslid Ger van Emmerik wees hiervoor ook naar de gemeente zelf: ,,Van hen had ik veel meer initiatief verwacht, met berichten op sociale media. Er zat geen schwung in op het moment van de verkiezingen zelf.'' Van der Wereld was het hier mee eens: ,,Het was een heel slappe campagne. We zijn als politieke partijen heel lief voor elkaar geweest en we hebben geen vliegen bij elkaar afgevangen. We hebben elkaar niet aangepakt en gingen er allemaal soft in.'' Kelly Straver had er ook de buik van vol: ,,Vier jaar geleden zeiden we keihard: 'Geen Veenderveld II', maar nu was er niet één zo'n onderwerp waarbij we dat konden doen.''

Hilde Bax meldde nog een actie, waardoor SVKB mogelijk niet de grootste partij is geworden. We hebben bewust in ons verkiezingsprogramma alleen zaken vermeld waar we verschil mee maken. Dus niet onderwerpen, waarover we hetzelfde dachten als andere partijen. Dus stond er niets in over Schiphol. Rob Loekenbach heeft net voor de verkiezingen zijn hele mailbestand een stemadvies gegeven. Het zou het verschil kunnen zijn tussen ons of PRO als grootste partij.'' SVKB gaat haar leden via een enquete vragen, hoe zij de campagne van deze partij hebben ervaren.