Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2018

Vernieuwd tennispark


Ter Aar – Het vernieuwde tennispark van Tennis Vereniging Ter Aar (TVTA) wordt vrijdag 6 april geopend. Het resultaat mag er wezen; de leden kunnen gebruik maken van zes graveltennisbanen en een nieuwe padelbaan. Ook aan duurzaamheid is gedacht; overal op het terrein wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting.

Padel is een snel opkomende sport en zo'n nieuwe padelbaan is een extra sportmogelijkheid voor de leden. Voorzitter Peter van der Pijl verwacht daarom, dat het aantal van 315 leden de komende tijd nog met zo'n dertig mensen gaat groeien. ,,Twee sporten voor één contributie. Onze nieuwe tennisleraar Mario den Blanken is ook een groot liefhebber van padel.''

De oude traditionele gravelbanen zijn vervangen door tennisvelden met als ondergrond: 'Prestige gravel'. Van der Pijl: ,,Dat is een relatief nieuwe, innovatieve baansoort, met een fundering van zand en lava. Maar een afschot zorgt voor de afvoer van het overtollige regenwater naar een aangebrachte goot.'' Dit zorgt voor een snellere afvoer van het water, zodat de velden vaker en langer gebruikt kunnen worden.

Door het verplaatsen van tennisbanen kan naast het TVTA-terrein een nieuw IKC (Integraal Kind Centrum) gebouwd worden. De voorzitter is vol lof over 'zijn' vrijwilligers: ,,Zij hebben zich ingezet tijdens de aanpassing van het park, door tijdens de werkzaamheden een oogje in het zeil te houden en hand- en spandiensten te verrichten.'' De officiële opening vindt vandaag plaats en zaterdag 7 april houdt de TVTA een open dag, waarbij bezoekers kunnen meedoen aan een tennis- of padelclinic.