Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2018

Alle lokale versproducten op één website


Dankzij drie mannen met een missie

KATWIJK / RIJNSBURG / VALKENBURG – Drie vrienden maakten zich zorgen over het verdwijnen van de kleinere middenstanders. Maar in plaats van er alleen maar over te praten, besloten ze deze middenstanders te helpen. En wel met een online website, waar de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hun versproducten van de lokale winkeliers kunnen bestellen. Tegen dezelfde prijzen als in de winkels én het wordt nog aan de eigen voordeur afgeleverd ook!

Henk van Dongen is, samen met zijn vrienden Robert van Heeswijk en Mike Assmann, een man met een missie. ,,We lazen enkele jaren geleden, dat er in het jaar 2050 maar liefst 40.000 minder middenstanders zijn. Wij willen niet, dat onze kinderen alleen nog maar bij de supermarkten boodschappen doen.''

En dus gingen de drie op zoek naar een manier, waarop ze de lokale winkeliers kunnen ondersteunen. En merkten al gauw, dat de online verkoopwijze van de gemiddelde winkelier nogal te wensen over hield. Als die winkeliers überhaupt gebruik maakten van een internetpagina. Hierdoor worden veel kansen gemist, want net zoals boeken, schoenen en kleding worden nu ook steeds vaker bloemen, brood, vlees en andere versproducten verkocht.

Veel inwoners hebben een drukke baan, waardoor het kopen van boodschappen beperkt blijft tot de zaterdagochtend. Maar hoe vaak gebeurt het niet, dat je toch even snel wat moet halen voor het avondeten? Hopend, dat er geen files zijn, zodat je nog net op tijd bij de winkel kunt zijn. Dankzij de website www.marktlokaal.com kun je jouw gewenste versproducten bij jou thuis laten afleveren. Het is ook ideaal, als je niet zo vaak meer deur uit komt. Vóór 13:00 uur besteld, betekent het dat die producten nog voor het avondeten aan de deur gebracht worden. Nu al doen zeven lokale middenstanders mee en dat worden er zeker meer, zo verwacht Van Dongen.

Voor meer informatie: www.marktlokaal.com.