Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Alphen en Provincie buiten spel


[LEIMUIDEN] De versnellingskamer, om plannen te bedenken voor het ontsluiten van Leimuiden, was een grote flop. De gesprekken met instanties als de Provincie Noord-Holland, de gemeente Alphen aan den Rijn en ondernemersverenigingen leidden niet tot concrete resultaten. Daarom is besloten om die versnellingskamer 'een stille dood' te laten sterven. In plaats daarvan, vinden nu nieuwe gesprekken plaats tussen de Dorpsraad Leimuiden, het gemeentebestuur en de Provincie Zuid-Holland.

De komst van een parallelweg en een manier voor de inwoners van Leimuiden om iedere werkochtend filevrij de N207 op te rijden, is een lang gekoesterde wens van de dorpsraad. Die parallelweg zou dan moeten gaan vanaf de rotonde Vriezenweg tot aan de Drechtbrug. Om de kans voor die weg te vergroten, zou eigenlijk Drechthoek II ontwikkeld moeten worden, zo informeert wethouder Yvonne Peters (VVD). Dan komt namelijk de 'Variant Viaduct plus' weer om de hoek kijken. Maar tot het zo ver is, dat hier besluiten over genomen worden, vindt er eerst overleg plaats over andere doorstromingsmaatregelen. Zoals het verplaatsen van bushaltes, zodat de doorstroming op de N207 verbeterd wordt.