Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2018

Bezwaar tegen brug


[HOOGMADE / RIJPWETERING] Zeven bezwaarmakers tegen de komst van een ophaalbrug aan Spijkereiland 28 hebben gelijk gekregen van de commissie voor de bezwaarschriften. Het college van burgemeester en wethouders volgt dit advies; de ophaalbrug komt er dus voorlopig niet.

Vorig jaar stemde het college nog in met de komst van de brug; een omgevingsvergunning voor het bouwen van deze waterovergang werd verleend. Maar door het besluit van de commissie voor de bezwaarschriften, is er een nieuwe situatie ontstaan. De commissie was namelijk van mening, dat er sprake is van een ,,evidente privaatrechtelijke belemmering, die vergunningverlening in de weg staat''.