Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Blij met Walhalla


[KAAG EN BRAASSEM] Voormalig fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) werd maandag 23 april tijdens de gemeenteraadsvergadering in het zonnetje gezet door burgemeester Marina van der Velde.

De functie van Van der Kaaden wordt na twaalf jaar overgenomen door de duo-fractievoorzitters Marcel Doze en Anja de Rijk. Twaalf jaar is een hele tijd en dat zorgde er voor, dat Van der Velde niet alleen een vriendelijk woord over had voor Van der Kaaden, maar haar ook nog een cadeautje overhandigde. De burgemeester: ,,Je hebt je fractievoorzitterschap 12 jaar lang met veel verve gedaan. Het is een wapenfeit om bij stil te staan. Hartelijk dank voor de manier waarop je het hebt gedaan. Je hebt altijd de rol van verbinding gezocht.''

Ook als is Van der Kaaden nu geen fractievoorzitter meer, ze heeft nu wel een nieuwe functie. Ondanks het feit, dat Van der Kaaden jonger is dan menig ander raadslid, zit ze sinds het vertrek van de Cees de Lange wel als langste in de gemeenteraad. De burgemeester constateerde: ,,Jij bent nu de nestor. Je vond dat het woord 'nestor' zo oud klinkt.'' Dus is gezocht naar een andere benaming voor Van der Kaaden en dat werd de vrouwelijk vorm van nestor: 'Nestrix'. En dat vond Van der Kaaden maar raar klinken. Volgens haar roept dat herinneringen op van de stripserie Astérix en Obelix. Toch wordt ze voortaan nestrix genoemd. Om dit moment feestelijk in te luiden, kreeg ze van de burgemeester – met een knipoog – een cadeautje; een poppetje van Walhalla, de mooie dame uit de stripserie Astérix en Obelix.