Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Dorpsraad struint door


[WOUBRUGGE] De leden van de dorpsraad Woubrugge hebben vrijdag 20 april besloten: de dorpsraad Woubrugge mag blijven bestaan. Dat was de uitkomst van een vergadering, waar zo'n 60 dorpsbewoners op af waren gekomen. Een echt moeilijke avond hadden de dorpsraadbestuurders Ben Beukenholdt, Jan Veraart en Veronique Blommaart niet.

[Joep Derksen]

Veraart vermeldde de successen van de afgelopen vijf jaar, waar de dorpsraad dingen mee heeft kunnen bereiken voor Woubrugge. Zo is er een 'toekomstvisie' voor het dorp opgesteld. Ook zijn, na een initiatief van de dorpsraad, gesprekken gestart tussen de gemeente, scholen en kinderopvangorganisaties, voor een nog te bouwen ikc (integraal kindcentrum). Er is een 30 km actie gestart, om de mededorpsbewoners er op te wijzen, dat ze met hun auto's en motoren langzaam door de straten moeten rijden. Een andere wens, het struinpad, is er ook gekomen. Al durft Veraart ,,dat woord nauwelijks nog in de mond te nemen'', gezien alle ophef over dit struinpad.

Er zijn ook zaken, waar de dorpsraad nog niets bereikt heeft. Zo doet de gemeente nog niets met de klachten over geuroverlast van veehouderijen. En komen er toch twintig extra sociale woningen op het ESW terrein. De 'onveilige' rotonde op de Bateweg / N446 is ook een doorn in het oog van de dorpsraad. Maar de Provincie Zuid-Holland lijkt vooralsnog niet van plan om hier wat aan te doen. En het verfraaien van de dorpskern door de gemeente schiet ook maar niet op, met uitzondering van een aantal bloembakken.

Het bestuur van de dorpsraad blijkt nog voldoende wensen te hebben. Bij de nieuwe bankjes in het dorp moeten ook vuilnisbakken geplaatst worden. En het huidige struinpad moet verlengd worden langs de Slootweg. Het gemeentebestuur wil hier wel aan meewerken, maar een particuliere eigenaar van de grond, waarover dat verlengde struinpad moet komen, moet hier nog toestemming voor geven.

De dorpsraad wil in de toekomst wel meer bekendheid geven aan haar bestaan. Inwoners kunnen dus later dit jaar flyers en nieuwsbrieven op hun deurmat verwachten. ,,We proberen zo het draagvlak verder te verbreden'', aldus Beukenholdt. Veraart vroeg de aanwezigen: ,,Als u nu die vijf jaar bekijkt; is het de moeite waard geweest? Moeten we stoppen, of struinen we nog maar een tijdje door?'' Hierop volgde een luid applaus van de 60 aanwezige leden. De Dorpsraad Woubrugge mag de komende jaren doorgaan met het bedenken en (laten) uitvoeren van plannetjes, die Woubrugge moeten verbeteren.