Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

,,Een goede wederzijdse samenwerking''


Welyflor Ecuador Roses – Your reliable Farm

ROZEN – Al bijna een kwart eeuw is Welyflor Ecuador Roses toonaangevend in grootbloemige rozen. In de jaren '90 zag het bedrijf de kansen, waar het gaat om het kweken van hoogkwalitatieve rozen in Ecuador: een land, dat op de evenaar ligt. Inmiddels heeft Welyflor afscheid genomen van de klok en verkoopt alleen nog rechtstreeks aan de klant. Één van de grote voordelen?: de rozen van Welyflor zijn 's ochtends vroeg al onderweg naar hun eindbestemming, terwijl de veiling nog aan de gang is.

Door Joep Derksen

Lars van Bommel is sales manager bij Welyflor Ecuador Roses en de roos zit bij hem in het bloed. ,,Ik ben een heel grote fan van rozen. Wij hebben 130 soorten, van tweekleurig rood-oranje tot geel, roze, wit en rood. We zijn steeds bezig om de wensen van de klanten te vervullen. Ook kunnen we inspelen op trends. In de zomer is het trouwseizoen en dan zijn de gardenrozen en geurende rozen populair. In de winter is er meer vraag naar harde en donkere kleuren.''

Welyflor is al jaren bekend om haar hoge en betrouwbare kwaliteit Ecuador rozen, met haar onderscheidende eigenschappen als de intense kleuren, constante betrouwbare kwaliteit en een lang vaasleven. Van Bommel licht toe, hoe dat komt. ,,De 52 hectare aan kwekerijen van Welyflor liggen op 2.850 meter hoogte, aan de voet van de berg Cayambe. Door deze hoogte en de locatie op de evenaar, beschikt Welyflor over de meest ideale teeltomstandigheden voor haar rozen. Zij krijgen twaalf uur per dag een intense zon, met temperaturen rond de 21 graden. Dat wordt afgewisseld met koude nachten en het zorgt voor ideale externe omstandigheden.'' Ook beschikken de kwekerijen in Ecuador over de nieuwste technologieën op het gebied van het produceren van rozen en biologische bestrijdingsmiddelen.

Van Bommel vat samen: ,,In alle bescheidenheid kunnen we zeggen, dat we kwalitatief betere rozen hebben. Onze rozen zijn geen supermarktenhandel, maar behoren tot de exclusievere soort: ze zijn groter en hebben een lang vaasleven.'' Welyflor heeft een eigen distributiecentrum in Aalsmeer en is volledig gestopt met de verkoop via de klok. Van Bommel licht toe: ,,Iedereen heeft haast en wil zo snel mogelijk de weg op, in verband met de rijtijden. Wij bellen minimaal een dag van tevoren, zodat we de producten de volgende dag kunnen leveren. Alle bloemen staan 's avonds klaar, zodat deze 's ochtends vroeg de deur uit kunnen gaan; nog voordat de klokverkoop verderop begint.''


Ook hebben de klanten van Welyflor nu zekerheid over de prijzen van de rozen. En zijn ze niet afhankelijk van de grillen van de markt. Het past in het servicedenken van Welyflor. Van Bommel: ,,We bouwen een relatie op met onze afnemers en werken dus met redelijk vaste prijzen. Bij een kwalitatief goed product hoort namelijk een constante prijs.'' Rozen kunnen telefonisch besteld worden, maar ook via de website of de Welyflor app.

Voor meer informatie: Welyflor B.V., Meerlandenweg 33, 1187 ZR Amstelveen, T: 020 765 0005, E: verkoop@welyflor.com, W: www.welyflor.com.