Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2018

Gemeente in zwarte cijfers


[KAAG EN BRAASSEM] In zijn voorlopig laatste presentatie van de jaarrekening kon wethouder Henk Hoek (CDA) goed nieuws melden. De gemeente houdt namelijk zo'n 3,7 miljoen euro over. Het grootste deel hiervan (2,5 miljoen euro) wordt toegevoegd aan de algemene reserve. Ook krijgt de gemeenteraad enkele tonnen euro's voor het ontwikkelen van nieuwe plannen of opzetten van nieuwe projecten.

Hoewel de gemeente nu een reserve van 13 miljoen euro heeft, lijken er echter nog donkere tijden aan te komen. Over enkele jaren wordt namelijk de precarioheffing afgeschaft: dat scheelt de gemeente 2,7 miljoen euro aan inkomsten. Per jaar. Ook de bouw van nieuwe ikc's (brede scholen) zal vele miljoenen euro's gaan kosten. En uiteindelijk moet de gemeente ook nog het verlies van de woonwijk Braassemerland ophoesten. Dat wordt nu geschat op 4,7 miljoen euro. Al is dat bedrag wel een stuk beter, dan een aantal jaar geleden. Toen werd nog rekening gehouden met een exploitatieverlies van Braassemerland van zo'n 47 miljoen euro.