Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2018

Go voor Jeugd in gemeentehuis


[ROELOFARENDSVEEN] De organisatie Go voor Jeugd vestigt zich binnenkort in het gemeentehuis. Dat levert de gemeente Kaag en Braassem extra huurinkomsten op en tegelijkertijd wordt dat gebouw 'multifunctioneel gebruikt'. Het is een win-win situatie, zo vinden alle betrokkenen.

Go voor Jeugd is een samenwerkingsverband tussen het Kernteam, Go!, TOM en de Driemaster. Inwoners die met Go voor Jeugd in contact zijn, kunnen zo gemakkelijker bij deze organisatie naar binnen lopen. De teamleden van de diverse onderdelen van Go voor Jeugd krijgen ook genoeg kantoren en vergaderruimtes, waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Wel blijven in enkele kernen 'twee of drie satellietlocaties', zodat niet-Veenders daar ook af en toe terecht kunnen.

Go voor Jeugd zal ongetwijfeld blij zijn met de huur van een deel van het gemeentehuis. Zij hoeven namelijk niet het volle pond te betalen voor de gehuurde kamers. Het college van burgemeester en wethouders volgt een ambtelijk advies om alleen tegen kostprijsdekkende huur te verhuren. De jeugdhulporganisatie komt te zitten in kamers op de tweede etage van het gemeentehuis. Ook mogen zij gebruik maken van spreekkamers in dat pand.