Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

,,Huiseigenaren moeten isoleren''


[KAAG EN BRAASSEM] Burgemeester Marina van der Velde vindt, dat particuliere huiseigenaren een steentje moeten bijdragen in de strijd voor een duurzamere samenleving. Het alleen plaatsen van windmolens en zonnepanelen is niet genoeg om aan de huidige energievraag te kunnen voldoen. Veel opgewekte warmte lekt nog onnodig weg uit tienduizenden huizen in deze gemeente en daar moet wat aan gedaan worden, zo oordeelt Van der Velde.

Windmolens zullen er komen in het buitengebied, maar ze kunnen niet overal geplaatst worden. Die 200 meter hoge turbines mogen namelijk geen overlast veroorzaken voor het vliegverkeer of de molenbiotopen. Energiezuiniger leven wordt dus noodzakelijk. De burgemeester: ,,Het begint er mee, dat veel huizen slecht geïsoleerd zijn. Een groot aantal huiseigenaren moeten daar voor zorgen. Dat is niet alleen een verantwoordelijkheid van de woningbouwverenigingen, maar ook de particuliere eigenaren kunnen hun eigen huizen beter isoleren. Zo werk je mee aan het oplossen van het milieuprobleem.'' Zij liet dit weten tijdens een vergadering van de Dorpsraad Hoogmade.