Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Kansen zoeken voor de Barg


[HOOGMADE] De Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) is naarstig op zoek naar nieuwe huurders van de Barg. Aan het begin van het volgende schooljaar trekt de huidige huurder, Floreo Kids, uit het pand. Floreo Kids heeft namelijk onderdak gevonden in de nieuwe brede school. Namens het CCH-bestuur deed Frans Witteman dinsdag 17 april een oproep aan de inwoners om met voorstellen te komen, hoe de Barg opnieuw gevuld kan worden.

Witteman: ,,Er zijn via Facebook wat reacties gekomen. Zoals om het in te richten als biljartzaal, of als dagopvang voor dementerende senioren. Danwel om het in te richten als een buurthuis, of om er een dependance van een huisartsenpraktijk in te zetten.'' Hij vervolgde: ,,Maar als we een andere functie aan de Barg willen geven, moeten er mensen uit de gemeenschap opstaan om daar een bijdrage aan te leveren.''