Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2018

Maaien wordt duurder


[KAAG EN BRAASSEM] Het Loonbedrijf Roodenburg B.V. uit Weteringbrug mag dit jaar zorgen voor het onderhoud van alle bermen en sloten. De onderneming krijgt hiervoor van de gemeente een bedrag van 139.800 euro. Twee andere aannemers, die ook graag deze lucratieve aanbesteding hadden willen hebben, vissen nu achter het net.

Hoewel Roodenburg als beste naar voren kwam bij de aanbesteding, waar het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding, is er voor de gemeente toch een forse financiële tegenvaller. Het voorgestelde bedrag blijkt namelijk ruim 20.000 euro (bijna 20%) hoger te zijn, dan wat in het gemeentelijke budget was opgenomen. Hierdoor moet de gemeente geld uit de algemene reserve bijchippen. Volgend jaar wordt het onderhoud van de bermen en sloten opnieuw aanbesteed en dan voor een periode van drie jaar. Of het kostenplaatje voor de gemeente dan wél gunstiger uitvalt, laat zich raden. In een ambtelijk rapport staat: ,,Mogelijk zullen hierdoor de lasten afnemen. Dat laatste is echter onzeker.'' Positief is wel, dat het aantal klachten over het maaien enorm is teruggelopen, de afgelopen tijd.