Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2018

Overzicht wethouders in Nieuwkoop


Politiek zwaargewicht

Guus Elkhuizen

Guus Elkhuizen (SBN) gaat zijn derde periode in als wethouder. De 65-jarige was in zijn vorige wethoudersperiode verantwoordelijk voor de portefeuille 'Leefomgeving en Infrastructuur'. De komende vier jaar gaat hij zich bezig houden met 'Ruimtelijke ordening', Schiphol, natuur, milieu en sport. Elkhuizen is verreweg de oudste van de drie wethouders, maar wil er vol tegen aan gaan. Omdat hij zich met nieuwe onderwerpen bezig gaat houden, kan hij ook 'met een verse blik' tegen de zaken aankijken.

Elkhuizen is een politiek zwaargewicht in de Nieuwkoopse gemeente. Zo is hij lid van verschillende regionale bestuursorganen, zoals Holland Rijnland, de Omgevingsdienst en de Omgevingsraad Schiphol. Politiek gevoelige onderwerpen als de Intratuinontwikkeling, het Reghthuysplein en het Kennedyplein heeft Elkhuizen overgedragen aan zijn aankomende collega Antoinette Ingwersen.


Daadkrachtig

Antoinette Ingwersen (CDA)

De in 1966 geboren Ingwersen startte haar loopbaan met de studie politicologie. Maar daarna werkte ze 28 jaar bij de politie. De laatste acht jaar hiervan stond ze aan het hoofd van het landelijke politieonderwijs. Waar het gaat om het leiding geven, is ze zeer ervaren. Ingwersen woont sinds 1999 in Nieuwveen en haar politieke carriere begon pas afgelopen december; vier maanden geleden werd ze fractieassistent bij het CDA.

De komende vier jaar wil Ingwersen 'betrouwbaar en daadkrachtig' zijn. ,,We moeten dingen voor elkaar krijgen. We moeten een goede participatie hebben, maar dat moet wel leiden tot een goed besluit. We moeten niet oeverloos praten.'' Ingwersen krijgt als wethouder de volgende portefeuilles onder haar hoede: Economie (waaronder detailhandel en glastuinbouw), publiek beheer, dienstverlening en communicatie en mobiliteit en verkeer.


Bestuurder

Bernadette Wolters (Natuurlijk Nieuwkoop)

De wieg van Bernadette Wolters stond in 1959 in Den Haag, maar ze groeide op in Leiderdorp. Dertig jaar geleden kwam ze in Hazerswoude Rijndijk wonen. Daar was ze onder meer actief op de basisschool van haar kinderen en bestuurslid van voetbalvereniging SV Bernardus. In 2002 werd Wolters gemeenteraadslid in Rijnwoude. Dat duurde tot 2007. In het laatste half jaar, voordat Rijnwoude op ging in de grotere gemeente Alphen aan den Rijn, was Wolters nog wethouder in haar dorp.

Wolters begon haar werk bij de Universiteit van Leiden, om daarna jarenlang bij de Algemene Rekenkamer terecht te komen. Vervolgens nam ze een functie aan bij de gemeente Leiden: ze werd projectleider zorglocaties en bekommerde zich om de opvang van daklozen en verslaafden. Ze was bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA in Alphen. Maar werd door fractievoorzitter Pien Schrama gevraagd om wethouder in Nieuwkoop te worden. Haar portefeuilles: sociaal domein en duurzaamheidsagenda.